TPMS

Slide teckning om att fylla på nitrogen till däcken hos Tälje Däckservice Nitrogen förlänger livslängden på dina däck! Tecknad illustration om lufttryck som ökar säkerhet Slide Pelle och kollega ruvar på däck, på däckteam, under en värmelampa bland höns på däckhotellet. Låt oss vårda era däck riktigt bra på vårt däckhotell! tecknad illustration om däckhotell på Tälje Däckservice Slide tecknad illustration om däckhotell hos Tälje Däckservice Välkommen att checka in på vårat däckhotellet. tecknad illustration om däckhotell hos Tälje Däckservice

TPMS står för Tyre Pressure Monitoring System och är ett system som blir allt vanligare i nya bilar. Däcklufttrycksövervakningssystemet TPMS sänder information om lufttrycket i däcken till föraren under körning.

 

Så säger regelverket om TPMS

Direktivet om TPMS kommer från EU och trädde i kraft 1 november 2012 och gäller alla nya europeiska bilmodeller. Från och med november 2014 skall alla nya nytillverkade bilar ha TPMS-systemet. Reglerna gäller för personbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg avsedda för persontransporter med max nio sittplatser (fordonskategori M1). Direktivet är ett led i att få ner utsläppen från trafiken och samtidigt spara pengar för den enskilde föraren genom minskat däckslitage och lägre bränsleförbrukning tack vare rätt lufttryck i däcken. Våra Däckteamverkstäder har utrustats med rätt verktyg och kompetens för att serva dig som kund på ett effektivt sätt vad gäller underhåll och reservdelar till det nya TPMS-systemet.

 

Fördelar med TPMS

  • Mindre bränsleförbrukning
  • Förminskat CO² utsläpp
  • Mindre däckslitage
  • Kortare bromsstäcka
  • Lägre risk för vattenplaning