Skip to main content

Byta däck

En tecknad bild visar en lastbil i jobbet, som tvingas byta däck. Tälje Däckservice rycker in och utför däckbyte.

Dags att byta däck? Vi på Tälje Däckservice samarbetar med de största däckleverantörerna på marknaden. Detta för att kunna erbjuda dig högsta kvalitet, design och passform – till ett bra pris. Vi hjälper dig med ditt byte av både sommardäck och vinterdäck!

Välj Tälje Däckservice när du ska byta däck

Hos Tälje Däckservice får du inte bara dina sommardäck och vinterdäck bytta. Vi erbjuder även en rad andra tjänster som underlättar för dig som bilägare. Utöver att vi hissar upp bilen, skiftar däcken och drar åt dem, kan flera av oss även utföra mer arbete på bilen medan den är inlämnad. Självklart ser vi också över däckens mönsterdjup så att de håller måttet samt att däcken är jämnt slitna. Om däcken behöver balanseras kan detta också ordnas enkelt och snabbt medan bilen är inlämnad för däckbyte. Vill du få hjälp med tjänster utöver just själva däckskiftet ber vi dig först att se vilka tjänster just din verkstad kan hjälpa dig med då detta kan skilja något.

Byt till Sommardäck hos Däckteam

Dags att skifta däck inför sommaren? Nytt för just i år är att du inte behöver byta dina dubbdäck förrän 30 april, detta på grund av den rådande situationen orsakad av Covid -19 (coronaviruset). Undantaget är menat att underlätta däckskifte för både däckbranschen och fordonsägare under rådande pandemisituation. Detta för att riskgrupper inte ska utsättas för smitta, men också för att undvika att fordonsägare kör olagligt i däckbytartider. I samband med däckbytet kan du även låta dina utbytta däck ligga kvar hos oss så förvarar vi dem under allra bästa förutsättningar i vårt däckhotell inför kommande säsong.

Lagar & datum för Sommardäcksbyte 2020

I Sverige finns idag ingen sommardäckslag på samma sätt som vinterdäckslag. Efter den 31 mars är du välkommen in till oss på Däckteam för att byta till sommardäck – förutsatt att det inte längre är vinterväglag. Vinterväglag definieras av snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Om du är osäker kan du kontakta polisen, som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig. Dubbdäck är tillåtet till och med 30 april i år. Normalt är annars 15 april. Förmodligen kommer det att bli högtryck på våra däckverkstäder oavsett sista datum. Tänk därför på att boka tid i tid, så hjälper vi dig.

0176 – 161 10

Jourtelefon
0176-161 10

Call Now Button