Nitrogen

Slide teckning om att fylla på nitrogen till däcken hos Tälje Däckservice Nitrogen förlänger livslängden på dina däck! Tecknad illustration om lufttryck som ökar säkerhet Slide Pelle och kollega ruvar på däck, på däckteam, under en värmelampa bland höns på däckhotellet. Låt oss vårda era däck riktigt bra på vårt däckhotell! tecknad illustration om däckhotell på Tälje Däckservice Slide tecknad illustration om däckhotell hos Tälje Däckservice Välkommen att checka in på vårat däckhotellet. tecknad illustration om däckhotell hos Tälje Däckservice

Nitrogen

är detsamma som kvävgas (N2). Genom att fylla däcken med nitrogen istället för vanlig luft kan du spara pengar samtidigt som du minskar påverkan på miljön. Tack vare nitrogen är det enklare att hålla rätt tryck i däcken vilket i sin tur minskar bensinförbrukningen avsevärt och på så vis göra såväl plånboken som naturen en tjänst. Du kan öka däckens livslängd med upp till 25 procent.

Rätt tryck under längre tid

Sex av tio bilar i Sverige kör omkring med för lågt lufttryck i däcken.

Förutom att det kostar den enskilde bilägaren mycket i form av ökat däckslitage och ökad bränsleförbrukning ökar även utsläppen av koldioxid i onödan. Idag kör många privatbilister, åkerier och bussbolag på nitrogenfyllda däck.

För miljöns skull behöver det bli många fler.

Fördelar med Nitrogen i däcken

  • Ökar livslängden på dina däck med upp till 25%
  • Sänker bränsleförbrukningen med upp till 5%
  • Minskar risken för däckhaveri
  • Minskar risken för rost och korrosion på fälgen
  • Är ofarlig och miljövänlig

0176 – 161 10

Jourtelefon
0176-161 10